Det är detaljerna som sätter tonen

Vi på Carambola tycker om att tänka stort, såväl som litet. Vi vet hur viktigt det är att dessa båda delar fungerar tillsammans. Det är nämligen inte alltid lätt att få ihop de två, och när man väl har lyckats så är det mycket som man kan känna sig stolt över. Heminredning är speciellt ett sådant område där de stora ytorna ofta får samsas med de små detaljerna, och beroende på hur dessa två samspelar, dels med olika storlekar men också med varandra, desto sämre eller bättre än inredningen. Det är med andra ord en av livet stora gåtor att få ihop, och det är då tur att det finns flera olika sätt att lösa det på.

Det personliga och det trendiga

Det är här det kommer till dig som person och hur du väljer att se på världen. Att stå för en inredning som inte enbart rimmar väl ihop med det som är trendigt för dagen, utan också med det som är dig och din person. Det här är stilar som måste kunna samsas, och det är ofta här som man kan ske de här kontrasterna som finns mellan det stora och det lilla. Det trendiga, moderna finns oftast i de stora detaljerna, medan det personliga återfinns i mindre detaljerna i hemmets allra rum. Vi gillar att upptäcka de här mindre detaljerna i vardagsrummet och framför allt upptäcka vad som finns där ute i butiker, både på nätet och fysiskt, som kan fylla inredningar i svenska hem med substans.

Det enskilt vackra

Det är smådetaljerna som är kärnan i inredningen. Det betyder att en sammanslagen bild av den inredningen som du har faktiskt kan stå och falla med bara några få enkla detaljer. Det är påfallande ofta det är så, att om man plockar bort eller lägger till unika till på väggar, golv eller i tak så är det möjligt att fullkomligt förändra utseendet och känslan, trots att det inte är så mycket egentligen har hänt. Det är de här detaljerna som har en inneboende tyngd i sig, som vi inte märker av förens de står på plats, och det kan vara allt emellan himmel och jord.

heminredning

Något som ofta har den här typen av effekt är tavlor. Tavlor har en förmåga att antingen krympa rum eller göra dem större, samtidigt som de ramar in olika områden. Det är med andra ord mycket effekter som kan uppstå med tavlor, för de är inte möbler som fungerar som avlastning för andra saker, utan de är helt egna väsen som för sig själva fyller en roll på våra väggar. Genom dem så får vi en platt och tydlig markering på väggarna, ett område där tavlorna är kungar och ingenting annat kan på samma sätt motsvara den rollen som tavlorna fyller. Och här kan du vara både personlig och trendig, men effekten kvarstår.

Det är lika lätt som det är svårt

Det är inte alla gånger helt lätt med heminredningen. Det är ett gissel många gånger som tar mycket tid och kraft och risken finns att man ändå inte kommer att bli nöjd. Sen är det också så att heminredningen förändras med tiden, på precis samma sätt som vi förändras och vad som är personligt viktigt för oss. Med andra ord som kommer heminredningen alltid vara något som befinner sig i ständig rörelse, och inser vi det så har vi också lättare för att anpassa våra hem efter rådande läge. Gör vi det så är det enklare att lyckas, även om det kan kännas svårt till en början. Sen behöver vi också förstå vår inredning och leva med den för att fullständigt kunna uppskatta den.

Categories: Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *